Kassasysteem voor horeca en retail

Het belang van een kassasysteem voor horeca en retail

Een kassasysteem voor horeca en retail is onmisbaar voor elk bedrijf dat fysieke producten of diensten verkoopt. Deze systemen helpen niet alleen bij het efficiënt verwerken van betalingen, maar ook bij het bijhouden van inventarissen en het genereren van verkooprapporten. Met een kassasysteem voor horeca en retail kun je bovendien je klantenservice verbeteren en je operationele efficiëntie verhogen. 

Er zijn verschillende soorten kassasystemen voor horeca en retail beschikbaar, waaronder elektronische kassa’s, all-in-one kassasystemen, cloudgebaseerde kassasystemen en mobiele kassa’s. Elk type heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor specifieke soorten bedrijven. Of je nu een klein café, een grote winkelketen of een dynamisch retailbedrijf runt, er is altijd een kassasysteem dat

Elektronische kassasystemen

Fysieke kassa’s zijn de traditionele optie en worden vaak gebruikt in winkels, restaurants en andere kleine bedrijven. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden directe controle over de verkoop. Vaak bestaan ze uit een geldlade, gekoppeld aan een bedieningspaneel met (programmeerbare) toetsen en een display die de prijs laat zien. Een thermische printer kan geïntegreerd zijn. Deze kassasysteem voor horeca en retail zijn goedkoop, maar worden minder en minder gebruikt omdat ze beperkte mogelijkheden hebben.

kassasysteem voor horeca en retail

All-in-one POS kassasystemen

Een POS of Point Of Sale is een combinatie tussen hardware en software. Het hardwarematige gedeelte kan bestaan uit een PC gekoppeld aan een aanraakscherm of touchscreen, maar meestal is het een all-in-one systeem waarbij elk merk een specifiek hardware design aanbiedt waarbij het aanraakscherm en de andere hardware in één behuizing zit. Er zijn diverse communicatiepoorten om randapparatuur op aan te sluiten zoals thermische printers, labelprinters, scanners, weegschalen, betaalautomaten. Wil je meer weten over de POS kassasysteem voor horeca en retail? Neem gerust contact met ons op. 

Naast hardware heeft een all-in-one kassaysteem voor horeca en retail uiteraad ook software nodig. Die draait meestal onder een Windows of Android besturingssysteem. Daarnaast wordt dan ook de eigenlijke kassasoftware geïnstalleerd, afgestemd op de behoeften van de winkelier of het bedrijf. Naast het registreren van alle verkoopstransacties, omvat het vaak volgende functies:

 • Klantenbeheer: het bijhouden van allerhande klantgegevens, zoals contactgegevens, offertes, verkoopgeschiedenis en daarnaast het beheren van klantenkortingen of loyaliteitsprogramma’s.
 • Facturatie: voor klanten die niet voldoende hebben aan een kasticket, het afleveren van facturen.
 • Voorraadbeheer: het bijhouden van voorraadgegevens, zoals hoeveelheid, prijs en locatie van producten, en het automatisch bijwerken van voorraadgegevens na verkoopstransacties en nieuwe inkomende vorraad.
 • Financiële rapportage: het genereren van rapporten over verkoop, winst, kosten en andere financiële gegevens per dag, maand, trimester, jaar, enz…
 • Werknemersbeheer: het bijhouden van informatie over de werknemers.zoals registratie van aankomst- en vertrektijd, pauzes, enz…
 • Integratie met andere systemen: zoals betaalsystemen, boekhoudprogramma’s, online verkoop platformen, webshops

Cloud kassasystemen

Cloud kassasystemen, ook wel bekend als cloud POS-systemen, stellen gebruikers in staat om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot hun verkoopgegevens en inventarissen. Dit maakt ze geschikt voor bedrijven die meerdere locaties hebben of een mobiele verkoop aanbieden.

Wat zijn de belangrijkste voordelden van cloud kassasyteem voor horeca en retail?

1. Toegang vanaf elke locatie: met een cloud kassassysteem voor horeca en retail kunt u vanaf elke locatie toegang krijgen tot uw kassa-informatie, waardoor u in staat bent om uw bedrijf beter te beheren en te volgen. Vanop vakantie bijvoorbeeld houdt u een oogje in het zeil op de cijfers.
2. Automatische updates: cloud kassasystemen worden automatisch bijgewerkt, zodat u altijd de meest recente versie van de het kassaprogramma heeft.
3. Schaalbaarheid: een cloud-gebaseerd systeem kan eenvoudig worden uitgebreid of aangepast aan de groei van uw bedrijf.
4. Lagere kosten: een cloud kassasysteem vereist minder investering in IT-infrastructuur en onderhoud, waardoor de kosten lager zijn dan bij traditionele systemen.
5. Veiligheid: cloud kassasystemen bieden hoogwaardige beveiligingsfuncties om uw gegevens te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen. Zelf hoeft u lokaal daar niet meer in te investeren.

kassasysteem voor horeca en retail

Mobiele kassa’s, iPad-kassasystemen, Android kassa’s

Mobiele kassa’s zijn een nieuwere optie en zijn speciaal ontworpen voor gebruik op tablets en/of smartphones. Ze zijn een goede keuze voor bedrijven die vaak onderweg zijn, zoals foodtrucks, marktkramers, catering bedrijven,…
Hardwarematig zijn het vaak tablets draaiend op iOS, Android of Windows, maar ook sommige smartphones komen hiervoor in aanmerking. Een iPad kassaysteem voor horeca en retail wordt voornamelijk ingezet wanneer draadloze communicatie een vereiste is. Daarnaast zijn er speciaal ontworpen handhelds die meer robuust, waterdicht en schokbestendig zijn dan gewone tablets en/of smartphones. Er bestaan ook modellen van mobiele kassa’s of handhelds met geïntegreerde betaalterminal, thermische printer en een scanner. Een mobiele kassa is ideaal als efficient kassasysteem voor horeca en retail. 

De voornaamste voordelen van een mobiele kassasysteem zijn:

 1. Flexibiliteit: met een mobiel kassasysteem kunt u uw kassa overal mee naartoe nemen, waardoor u in staat bent om verkooptransacties uit te voeren op plaatsen waar een traditioneel kassasysteem niet geïnstalleerd kan worden.
 2. Verhoogde productiviteit: een mobiel kassasysteem maakt het gemakkelijker om verkooptransacties snel en efficiënt te verwerken, waardoor de productiviteit van uw medewerkers wordt verhoogd.
 3. Kostenefficiëntie: een mobiel kassasysteem vereist minder investering in IT-infrastructuur en onderhoud dan een all-in-one kassasysteem, waardoor de kosten lager zijn.
 4. Verhoogde klantentevredenheid: een mobiel kassasysteem voor horeca en retail maakt het gemakkelijker om klanten snel en efficiënt te helpen, waardoor de klantentevredenheid wordt verhoogd.
 5. Real-time data: mobiele kassa’s sturen data meestal in real-time door naar de cloud-server, wat betekent dat je op elk moment van de dag inzicht hebt in je verkoopcijfers en jouw bedrijf efficiënter kan beheren. Ideaal dus als kassasysteem voor horeca en retail.

Waarom kiezen voor een kassasysteem voor horeca en retail?

Een kassasysteem voor horeca en retail is onmisbaar voor elk bedrijf dat fysieke producten of diensten verkoopt. Deze systemen helpen niet alleen bij het efficiënt verwerken van betalingen, maar ook bij het bijhouden van inventarissen en het genereren van verkooprapporten. Met een kassasysteem voor horeca of retail kun je bovendien je klantenservice verbeteren en je operationele efficiëntie verhogen.

Er zijn verschillende soorten kassasystemen beschikbaar, waaronder elektronische kassa’s, all-in-one kassasystemen, cloudgebaseerde kassasystemen en mobiele kassa’s. Elk type kassasysteem voor horeca en retail heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor specifieke soorten bedrijven. Of je nu een klein café, een grote winkelketen of een dynamisch retailbedrijf runt, er is altijd een retail of horeca kassasysteem dat perfect aansluit bij jouw behoeften. Kies voor een systeem dat met je meegroeit en je helpt om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Ben je klaar om je bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen met een WPOS kassasysteem? Of je nu een kassasysteem winkel, kassasysteem horeca, kassasysteem foodtruck of touchscreen kassa nodig hebt, wij hebben de oplossing voor jou. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar hoe onze POS software en kassasystemen je bedrijf verbeteren. Kies voor efficiëntie en betrouwbaarheid, kies voor kassasysteem huren bij WPOS!