Kassasysteem Horeca

Wat is een horeca kassasysteem?

Het horeca kassasysteem van WPOS biedt een modulaire oplossing die aangepast en uitgebreid kan worden aan of met alles wat een horecazaak maar kan nodig hebben op gebied van soft- of hardware. Of je een GKS (witte kassa) nodig hebt of niet, wij hebben altijd de ideale oplossing voor jouw horeca kassasysteem.

We bepalen samen welke hardware je nodig hebt zoals touch screens, tablets, orderkiosken, menuschermen, barprinter, keukenprinter, keukenschermen,… noem maar op.
Op softwaregebied gaan we uiteraard de kassasoftware installeren. Onze kassasoftware is zeer eenvoudig in gebruik, zodat zowel ervaren als nieuwe kelners of barpersoneel er snel mee overweg kunnen. We bekijken ook welke optionele software uitbreidingen er nodig zijn om het kassasysteem horeca volledig op jouw behoeften af te stemmen.

Heb je tafels in gebruik, dan is het kinderspel om deze toe te voegen in het kassasysteem horeca en een plattegrond van je zaak op te roepen waarop de tafels aangeduid staan. Je kan ook meerdere ruimtes aanmaken zoals terras 1, zaal 1, terras 2, zaal 2,…

Uitgebreide mogelijkheden

Wil je klanten zelf laten bestellen? Ook dat kan! Met de optionele QR code scanning module scant de klant met zijn smartphone de QR-code op de tafel en krijgt de kaart te zien, waarna de bestelling kan gemaakt worden die dan naar de kassa wordt doorgestuurd worden en afgedrukt worden als werkbon op bv. de barprinter.

Werk je als horecazaak ook met cadeaubonnen en de klant wil daarmee betalen samen met bijvoorbeeld een gedeelte cash, met een kredietkaart of een smartphone app: het kan allemaal, snel, efficiënt en eenvoudig met de optionele cadeaubonuitbreiding.

Horecazaken die werken met een “credit” of tegoedsysteem zitten ook goed bij WPOS. Onze kassasoftware kan daar probleemloos mee om.

Geregistreerd Kassasysteem

Belangrijk om te weten is ook dat deze software gecertificeerd is als Geregistreerd Kassa Systeem. Heb je al een “zwarte doos”, de Fiscale Data Module (FDM) dus, in gebruik met een ander kassasysteem, dan kunnen wij die aansluiten aan onze hardware. Je hoeft dus geen nieuwe blackbox aan te schaffen, zolang je hetzelfde BTW-nummer blijft gebruiken.
Ben je een startende zaak, dan bekijken we samen met jou of je al dan niet een GKS nodig hebt en uiteraard zorgen wij indien nodig ook voor de blackbox en de aansluiting. Nog meer vragen? Blader even door onze FAQ’s.

Uiteraard heb je als horecazaak ook nood aan een betaalterminal: onze software werkt probleemloos samen met de meest voorkomende betaalautomaten op de markt. Desgevallend helpen en adviseren we je ook daar mee om de beste en voordeligste keuze te maken.

Kelners willen ook graag overzichtelijk bestellingen kunnen opnemen en kiezen aan welke bar of printer die afgedrukt zullen worden. De intuïtieve lay-out zorgt er voor dat elke bestelling snel opgenomen kan worden en dat ook flexi job medewerkers en studenten snel met het kassasysteem overweg kunnen. Je kelners kunnen voor het opnemen van de bestellingen tablets of smartphones gebruiken die draaien op iOS, Android of Windows.

Online bestellingen aanvaarden voor afhaling of levering

Wij hebben eigen specifieke online besteloplossingen voor frituren, pizzeria’s, broodjeszaken, Aziatische restaurants, slagerijen, bakkerijen…
Je kan deze bekijken op https://fooddemo.be
Naast een eigen website op je eigen domeinnaam zorgen wij ook hier voor de koppeling met de kassasoftware. Alle online bestellingen voor zowel afhaling als levering aan huis komen terecht in je kassa en worden indien gewenst ook afgedrukt als werkbon. Je hoef dus geen bestellingen meer over te tikken wat de kans op fouten uitsluit en ook zeer tijdbesparend werkt.
Ook hier adviseren we je graag welke oplossing voor jou de beste en efficiëntste is. Onze oplossingen zijn bovendien ook zeer prijsgunstig en we vragen geen percentages op je omzet of hogere prijzen omdat je bepaalde omzetten realiseert. Veel klanten zullen deze werkwijze appreciëren.

Wie graag mediascreens of menu schermen integreert in zijn zaak, kunnen wij uiteraard ook helpen. Deze schermen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Prijzen worden mee aangepast vanuit de kassa en de getoonde afbeeldingen zorgen er ook voor dat klanten net deze producten vaker bestellen.

Traiteurs, feestzalen en cateringbedrijven

Als je als traiteur of cateringbedrijf bijvoorbeeld een eetfestijn, buffet, bedrijfsfeest… moet verzorgen, dan werk je anders dan een restaurant of frituur bijvoorbeeld. Je klant verwacht eerst een offerte en na goedkeuring voer je de opdracht uit en verwacht de klant een eindfactuur. Onze kassasoftware met uitbreiding voor offertes, facturen en kredietnota’s lost dit ook probleemloos op. Dit kan uiteraard ook in een GKS-versie aangeleverd worden, zodat alle data gestockeerd wordt in de Fiscale Data Module. Je kan ook alle data van je klanten bijhouden en bijvoorbeeld je offertes per mail versturen en zien of de klant ze geopend heeft of niet. Ook het versturen van nieuwsbrieven is met deze module een mogelijkheid.

Rapportering

Uiteraard kan je over alle mogelijke rapporten beschikken zoals het dagelijkse Z-rapport, overzichten van periode tot periode, hardlopers, per kassaticket… Ook lijsten van bv. je leveranciers kan je makkelijk afdrukken en exporteren als je deze in pakketten zoals Excel wil gaan gebruiken om verder te bewerken. Overigens kan je ook producten en prijzen importeren als je die bijvoorbeeld in een Excel document hebt.

WPOS biedt voor elke horecaonderneming de perfecte oplossing, zowel op gebied van software als hardware.